• Individuele bijles en huiswerkbegeleiding bij u thuis
    Bel ons 088-233 24 00
Menu

Bijles natuurkunde

ABACUS biedt al meer dan 25 jaar zeer succesvolle bijlessen natuurkunde en nask voor alle leerlingen van het voortgezet onderwijst, zowel in de onderbouw als in de bovenbouw van vmbo, mavo, havo en vwo.

Het ABACUS-concept heeft zich terdege bewezen. ABACUS kreeg maar liefst vier onderscheidingen: INFRATEST bekroonde onze bijlesdiensten en ons concept na landelijk onderzoek zelfs twee keer met een 9,2! Wij mogen bovendien het keurmerk van de Nederlandse Franchisevereniging dragen.

Ons instituut hecht veel waarde aan het aanbieden van kwaliteit, resultaat en persoonlijke betrokkenheid. Onze bijlesdocenten zijn goed bekend met de meest gangbare methodieken zoals Systematische Natuurkunde, Newton, Stevin, Pulsar, Natuurkunde overal, Nova, Foton en alle zelfgeschreven methodes van docenten.

 

Waarom bijles natuurkunde of nask?

 

Misschien sta je een onvoldoende voor natuurkunde en wil je graag overgaan naar de volgende klas. Misschien heb je de basis van natuurkunde enigszins gemist. Of je moet dit jaar of volgend jaar eindexamen doen en wil je wat meer zekerheid en net wat meer boven de stof van natuurkunde staan. 

Onze bijlesdocenten kunnen je zowel met natuurkunde als nask verder helpen. In de onderbouw van het voortgezet onderwijs helpen we je een gedegen basis te vormen voor de natuurkunde van de bovenbouw. In de bovenbouw kunnen we je zeer gericht helpen met de verschillende domeinen van natuurkunde.

Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat je natuurkunde niet in je profielkeuze opneemt maar nog wel een voldoende cijfer moet halen om over te gaan naar de volgende klas. Ook dan helpt ABACUS je verder. Individuele bijles kan zeer effectief zijn.

Soms willen leerlingen een combinatie van bijles voor natuurkunde en wiskunde. We bekijken dan samen welke mogelijkheden ABACUS kan aanbieden. Het is fijn als je een bijlesdocent hebt die zowel wiskunde als natuurkunde kan aanbieden.

 

Bijles natuurkunde is een van de succesverhalen bij ABACUS. De leerlingen die bij ons hierin bijles krijgen, gaan het meeste vooruit met hun cijfers.

 

Bijles natuurkunde van ABACUS helpt je echt verder

 

Omdat het vak natuurkunde systematisch is opgebouwd, komt het voor dat een leerling die met één onderdeel moeite heeft of een onderdeel helemaal heeft gemist, later minder gaat presteren. Een leerling die de basiskennis van natuurkunde mist, zal minder goed in staat zijn om voldoende natuurkundige vaardigheden en kennis op te bouwen. 

Misschien begrijp je sommige onderdelen van natuurkunde beter dan andere. Het kan zijn dat je van de volgende lijst onderwerpen sommige domeinen goed begrijpt maar andere minder of niet. Dan zal de bijlesdocent heel gericht bijles geven voor die onderwerpen.

 

Mogelijke onderwerpen voor bijles natuurkunde of nask

 

Golven

Beweging en wisselwerking

Lading en veld

Straling en materie

Quantumwereld en relativiteit

Natuurwetten en modellen

Beeld- en geluidstechniek

Beweging en energie

Materialen

Aarde en heelal

Meten en regelen

Uiteraard zijn er nog veel meer mogelijke onderwerpen. Bij natuurkunde is het geen kwestie van even flink stampen om je achterstand met natuurkunde weg te werken. In de bijles leer je enerzijds de basis op te frissen en te beheersen en werk je anderzijds naar de komende proefwerken of tentamens toe. Deze benadering helpt je echt verder. De bijles van ABACUS is altijd doel -en resultaatgericht.

 

Bijles van ABACUS bij je thuis

 

Een goede bijlesdocent geeft toegang tot de logische oplossingen van de natuurkundeopgaven en kan zich verplaatsen in de denkwereld van de leerling. Een bijlesdocent neemt tijdens de bijles aan huis uitgebreid de tijd om met geduld en op een manier die bij de leerling past, de stof duidelijk uit te leggen.

ABACUS heeft veel ervaring met het geven van bijlessen aan huis voor het vak natuurkunde waarbij het begrip voor de leerling centraal altijd staat. 

Onze bijlessen zijn veelal zo opgezet dat bijlesdocent en leerling uitgaan van de stof voor natuurkunde die in de klas wordt behandeld. Vervolgens gaan de bijlesdocent en de leerling samen stap voor stap de kennisachterstand wegwerken. 

In de bijles werk je daarnaast samen met de bijlesdocent geleidelijk toe naar de eerstkomende toetsen of inhaaltoetsen. Je zelfvertrouwen zal toenemen. Je gaat natuurkunde misschien zelfs leuk vinden! Zeker als je cijfers door de bijlessen omhoog gaan.

 

Beginnen bij de basis met bijles natuurkunde

 

Natuurkundige formules en modellen zijn niet altijd aanschouwelijk en zijn daarom niet makkelijk te leren. Kennis van wiskunde is noodzakelijk. Als een leerling met een onvoldoende besluit om natuurkunde en/of scheikunde te laten vallen, kan dat leiden tot een profielkeuze die de toekomstmogelijkheden van de leerling mogelijk beperkt.

ABACUS-bijlesdocenten kennen dit verschijnsel maar al te goed. Ze zullen de bijlessen natuurkunde beginnen met te achterhalen waar de leerling met de kennis en vaardigheden van het vak is blijven steken. Van daaruit wordt samen de achterstand weggewerkt en wordt toegewerkt naar de eerstkomende toetsen of inhaaltoetsen. Dat kan ook goed omdat ABACUS de leerlingen individueel helpt: precies het probleem van uw kind wordt aangepakt.

 

Bijles natuurkunde is maatwerk

 

Leerlingen hebben allemaal hun eigen, individuele problemen. Zeker bij natuurkunde maakt individueel onderwijs het grote verschil. Bijles is bij ABACUS maatwerk. Door individuele bijlessen natuurkunde, waarbij een heldere uitleg en het intensief oefenen van de opgaven met de bijlesdocent centraal staat, wordt het verband tussen de geleerde stof en het komende proefwerk of de examenopgaven meestal duidelijk. Als de leerling daarnaast ook zelf nog de tijd neemt om te oefenen, is een goed cijfer veelal de beloning.

 

Is natuurkunde belangrijk?

 

Het hele leven is doordrongen van de moderne natuurwetenschappen. Toch horen we vaak, voordat een leerling bijles natuurkunde heeft gehad: natuurkunde is te moeilijk voor me. Of: dat is voor wereldvreemde nerds.

Het tegendeel is waar! Je  gebruikt je pc of tablet, je hebt een superlichte fiets, al dan niet met elektrische motor, je routeplanner geeft aanwijzingen, je sportkleding is gemaakt van hightech textiel, je hoort over sensationele ontdekkingen in de kosmos…

Zonder natuurkunde zouden we nu nog in het stenen tijdperk leven. Hetzelfde geldt ook voor het vak scheikunde. Al is het soms niet meteen zichtbaar in de schoolvakken, je hele leven wordt bepaald door de basiswetenschappen natuur- en scheikunde.

 

Vertrouwen met bijles natuurkunde

 

Bijles van ABACUS werkt snel en efficiënt en geeft weer zelfvertrouwen. Met gerichte hulp, uitleg, herhaling van de stof en het oefenen van de opgaven werken de meeste leerlingen tijdens de bijlessen natuurkunde  hun onvoldoende snel weg.

Het helpt ook om de leerling te laten zien dat de lesstof uit de natuurkundige boeken alles te maken heeft met het dagelijkse leven! Onze ervaring van ruim 25 jaar bijlessen natuurkunde leert dat individuele bijles snel tot aantoonbare verbetering leidt.

Heb je natuurkunde in je pakket en gaat het niet naar wens? Dan heb je misschien ook moeite met wiskunde. Onze bijlesdocent natuurkunde kan je vaak ook helpen met wiskunde. Bijlessen natuurkunde van ABACUS geven je het vertrouwen dat je nodig hebt.

 

Wat leerlingen over bijles zeggen:

"Een redelijk cijfer voor natuurkunde was voor mij nodig om over te gaan. Hierna kon ik het wel laten vallen omdat ik een andere profielkeuze maakte. ABACUS haalde voor mij eruit wat erin zat. Met resultaat. "

"Ik moest volgend jaar eindexamen doen maar stond zeer zwak voor natuurkunde. Met een gerichte training van ABACUS heb ik een ruime voldoende weten te halen. "


“Gamen is leuk, maar door mijn bijlesdocent natuurkunde ben ik zelf gaan programmeren. Dat is veel leuker!”

“Van natuurkunde begreep ik totaal niets. Pas toen ik in de bijles extra uitleg kreeg en veel oefende met opgaven, kreeg ik het door. Nu is mijn onvoldoende weg, en kan ik het profiel kiezen wat ik wil.”