• Individuele bijles en huiswerkbegeleiding bij u thuis
    Bel ons 088-233 24 00
Menu

Bijles Duits

ABACUS biedt al meer dan 25 jaar zeer succesvolle bijlessen Duits voor alle leerlingen van het voortgezet onderwijst, zowel in de onderbouw als in de bovenbouw van vmbo, mavo, havo en vwo. Het ABACUS-concept heeft zich terdege bewezen. ABACUS kreeg maar liefst vier onderscheidingen: INFRATEST bekroonde onze bijlesdiensten en ons concept na landelijk onderzoek zelfs twee keer met een 9,2! Wij mogen bovendien het keurmerk van de Nederlandse Franchisevereniging dragen.

Ons instituut hecht veel waarde aan het aanbieden van kwaliteit, resultaat en persoonlijke betrokkenheid. Onze bijlesdocenten zijn goed bekend met alle gangbare methodieken voor het vak Duits. In de onderbouw van het voortgezet onderwijs helpen we je een gedegen basis te vormen voor het Duits van de bovenbouw. ABACUS gaat je zeker helpen met de lastige Duitse naamvallen en de Duitse grammatica!

 

Bijles Duits van ABACUS helpt je echt verder

 

Als je kijkt naar de Nederlandse economie en de Nederlandse vrijetijdsbesteding dan is naast Engels ook Duits een belangrijke buitenlandse taal voor Nederlanders. En wie in het buitenland zou willen studeren of werken, heeft aan Duits zeker zoveel als aan Engels. Individuele bijles Duits kan je verder helpen.

Als je je vlot wilt bewegen door Europa, is Engels voldoende om je bestemming te bereiken. Maar wil je echt contact hebben met mensen - en dat is nodig om slim zaken te doen, om je carrièremogelijkheden te verbreden, om succes te hebben - dan heb je vaak ook Duits nodig. Als je Duits spreekt, ben je voor veel werkgevers die handelen met Duitsland zeer interessant. Onze Oosterburen waarderen het zeer als je de moeite neemt Duits te spreken.

Doelgerichte bijles van ABACUS helpt je echt verder en geeft je een zeer solide basis. ABACUS heeft veel ervaring met het geven van bijles Duits. Als je problemen hebt met Duitse grammatica of woordjes, met Duitse teksten begrijpen, schrijven of uitspreken, terwijl anderen daar schijnbaar geen moeite mee hebben, kan dat ontmoedigend werken. Bijlessen aan huis van ABACUS kunnen je dan weer voldoende zelfvertrouwen geven. ABACUS streeft ernaar je echt verder te helpen met Duits.

 

Bijles van ABACUS bij je thuis

 

Een goede bijlesdocent kan zich verplaatsen in de denkwereld van de leerling. Een bijlesdocent neemt tijdens de bijles aan huis uitgebreid de tijd om met geduld en op een manier die bij de leerling past, de stof duidelijk uit te leggen. ABACUS heeft veel ervaring met het geven van bijlessen aan huis voor het vak Duits. De bijlesdocent kan niet alleen helpen met de Duitse grammatica maar ook met spreken, schrijven, lezen en luisteren in het Duits. Ook kan je met de de bijlesdocent gericht uit de schoolboeken gaan werken. 

Onze bijlessen zijn veelal zo opgezet dat bijlesdocent en leerling uitgaan van de stof die in de klas wordt behandeld. Vervolgens gaan de bijlesdocent en de leerling samen stap voor stap de kennisachterstand wegwerken. In de bijles werk je daarnaast samen met de bijlesdocent toe naar de eerstkomende schriftelijke overhoringen, proefwerken of inhaaltoetsen. Je zelfvertrouwen zal snel toenemen. Je gaat Duits misschien zelfs leuk vinden! Zeker als je cijfers door de bijlessen behoorlijk omhoog gaan.

 

ABACUS, de specialist in bijles Duits; meer dan 25 jaar ervaring met bijles Duits!

N.B. Het vak Duits is bij ABACUS zeer geliefd. ABACUS bijlesinstituut is in 1992 gestart in Duitsland en telt internationaal momenteel honderden succesvolle bijlesinstituten.   

 

Bijles van ABACUS geeft motivatie!

 

Want Duits is vooral een leuk vak! Het lezen van mooie boeken, het zien van goede films en het volgen van de wereldpolitiek maken Duits tot een interessant vak. De bijlessen van ABACUS zijn, naast de inhoudelijke ondersteuning, ook gericht op het motiveren en het geven van zelfvertrouwen aan de leerling.

Grammatica, woordenschat, luisteren, spreken en schrijven zijn de onderdelen waaraan bijlesdocenten van ABACUS in hun bijlessen Duits kunnen werken. Ze kunnen helpen met geheugentechnieken om woordjes te leren. Talen moet je vooral praktisch oefenen. Spreken, schrijven, teksten maken, boeken lezen - met andere woorden: actief met de Duitse taal bezig zijn - is essentieel.

Een bijlesdocent Duits biedt hier waardevolle hulp. Onze ervaring van ruim 25 jaar bijlessen leert dat individuele bijles snel tot aantoonbare verbetering leidt.

 

Bijles Duits is maatwerk

 

Maatwerk is bij ABACUS het uitgangspunt. De bijlessen worden door de individuele werkwijze geheel afgestemd op wat de leerling nodig heeft. Een goede klik tussen bijlesdocent en leerling is wezenlijk voor succes. De bijlesdocent kan in de context van de huiselijke situatie nauwkeurig en snel achterhalen welke kennisachterstanden en leerproblemen er met Duits zijn. Bijles is bij ABACUS dan ook altijd maatwerk.

 

Wat leerlingen over Duits zeggen:

 

“Ik ben dyslectisch. ABACUS heeft me hierbij zeer goed geholpen en me manieren laten zien om hier mee om te gaan en ook nog eens goede resultaten te halen.”


“Voor het uitwisselingsproject moest ik mijn talenkennis ophalen. Hoe meer ik me met de Duitse taal bezighield, des te leuker vond ik het! Nu is Duits na sport zeker mijn lievelingsvak.”

“Voor de volgende vakantie met mijn ouders in Duitsland wil ik gewoon makkelijker contact hebben met de mensen daar. Daarom volg ik nu bijles.”

“Ik wilde een ruim voldoende cijfer voor Duits bij mijn eindexamen, daarom kreeg ik thuis bijles. Met goed resultaat! ”

“Na mijn eindexamen wil ik gaan studeren, mijn wens is om dan ook een half jaar in Berlijn te wonen en studeren. Dan moet mijn Duits dus zeer goed zijn.”

“Ik had vanaf het begin problemen met de lastige Duitse naamvallen. Door veel te oefenen op school en in de bijles lukte het opeens.”

 

Examentraining Duits voor 4 vmbo, 4 mavo, 5 havo en 6 vwo

 

Voor eindexamenleerlingen is er de mogelijkheid het bijlestraject te laten uitmonden in een gedegen en doeltreffende examentraining Duits. Door systematisch en doelgericht met een bijlesdocent van ABACUS uit de eindexamenbundel te gaan werken, vergroot je de kans op een geslaagd resultaat enorm. Je raakt goed vertrouwd met het type vraagstellingen, vergroot je vaardigheid in het snel en correct beantwoorden van de vragen en, zeker niet onbelangrijk, je bent je zenuwen de baas omdat je inmiddels weet dat je de stof en de gevraagde vaardigheden beheerst.


Bijles voor alle vakken en opleidingen

 

Ook voor beroeps- en vervolgopleidingen verzorgt ABACUS gedegen en resultaatgerichte bijlessen aan huis. U kunt bij ons terecht voor alle Europese taalniveaus.

 

Zelfvertrouwen met bijles Duits

 

Een vreemde taal leren vergroot je creativiteit en draagt bij aan je zelfvertrouwen. Juist omdat je je in een andere taal durft te uiten. Onderzoek toont bovendien aan dat het leren van een vreemde taal het denkvermogen bevordert en dat je er genuanceerder van leert denken. Ook hier kan bijles Duits je helpen.

 

Bijles Duits op maat voor de leerling

 

De bijlesdocenten van ABACUS hebben veel ervaring met het geven van bijlessen Duits. Soms is het mogelijk een zogenoemde native speaker aan te bieden. Grammatica en woordenschat vormen ook voor Duits de basis. Dat kan in de bijles worden geoefend. Daarbij is spreekvaardigheid belangrijk. Op school worden leerlingen gestimuleerd om hun mening te geven en vrijuit te spreken. Communicatie en spreekvaardigheid kunnen geoefend worden tijdens de bijlessen Duits van ABACUS. Hoe je de bijles invult, spreken we samen af.

 

Bijles Duits of privéles Duits

 

Bijles Duits of privéles Duits wordt bij ABACUS, naast de veelvuldige bijles Duits aan middelbare scholieren, ook gegeven in het kader van volwassenenonderwijs.