• Individuele bijles en huiswerkbegeleiding bij u thuis
    Bel ons 088-233 24 00
Menu
Wijzig postcode

Uw ABACUS bijlessen

ABACUS bijlesinstituut Salland

Saskia Husken

Uw contactpersoon

Saskia Husken

Ik zal u graag informeren over individuele bijlessen bij u thuis.

088-233 24 27

Is uw kind doorgestroomd van vmbo naar havo? En dreigt het vast te lopen?

Sinds 1 augustus 2020 is de `wet gelijke kans op doorstroom naar havo en vwo’ ingegaan. Dit betekent dat elke leerling in het voortgezet onderwijs voortaan kan opstromen.  Vmbo-leerlingen die naar de havo willen moeten wel een extra vak volgen. Havo-leerlingen die naar het vwo willen hoeven dat niet.

Eerder was het zo dat elke school zijn eigen toelatingseisen kon hanteren. Dit werkte volgens de tweede kamer ongelijkheid in de hand. Docenten en schoolleiders van verschillende scholen waren het niet altijd met elkaar eens over deze komende verandering. De één vindt dat alle leerlingen gelijke kansen moet krijgen en de ander is bang dat teveel leerlingen zullen stranden op het hogere niveau en dat onder druk van de ouders de leerlingen moeten opstromen.

Het verschil tussen vmbo en havo is best groot. Veel leerlingen en ouders realiseren zich dat niet voldoende. Werkhouding en motivatie gaan dan een grote rol spelen. De hoeveelheid stof neemt toe en het gaat niet meer alleen om het leren van wat er in het boek staat, maar er moeten ook verbanden kunnen worden gelegd. Er vindt meer verdieping plaats.

Bijles of huiswerkbegeleiding zou hierin een steun kunnen zijn. Uw kind kan in het begin op weg worden geholpen met het aanleren van een andere werk- of leerhouding en als het moeite heeft met een bepaald vak kan bijles een grote hulp zijn. Zo kunt u voorkomen dat uw kind strandt en het niet meer verder komt.

Abacus Bijlesinstituut heeft al meer dan 25 jaar ervaring in het geven van bijles aan huis. De bijles wordt afgestemd op wat de leerling nodig heeft. De leerling als individu staat altijd centraal. Zeker in het begin als leerlingen zijn doorgestroomd is het fijn als dit direct in goede banen wordt geleid. Om frustratie bij de leerling en de ouders te voorkomen.

Wilt u meer informatie over bijles of huiswerkbegeleiding bij u in de buurt bel dan nummer:

088-233 24 27

Of vul het contactformulier in.

Uw contactpersoon in Salland is Saskia Husken

contactformulier bijles

bijles

huiswerkbegeleiding